اسکلت فلزی ساختمان سه طبقه نوعی اسکلت قدرتمند و نسبتا جدید است که برای ساخت سازههای مرتفع مورد استفاده قرار میگیرد. این سازه شبکه منظمی از تیرها و ستونهای فولادی است و دوام زیادی دارد. برای اجرای اسکلت فلزی در ساختمانهای سه طبقه علاوه بر این که مراحل گوناگونی پشت سر گذاشته میشوند، میبایست از میزان تیرآهن مورد نیاز و نوع تیرآهن مطلع بود.
همچنین انواع اسکلتهای پیچ و مهره و قابل جوش برای ساخت ساختمانهای سه طبقه قابل استفاده هستند. جهت آشنایی بیشتر با این نوع از اسکلت و پیاده سازی آن برای ساخت ساختمانهای سه طبقه با ما همراه باشید.
تیرآهن مناسب برای ساختمان سه طبقه
پیش از این که با مراحل نصب و اجرای اسکلت فلزی ساختمان سه طبقه آشنا شویم، بیایید تیرآهن مناسب برای ساختمان سه طبقه را بشناسیم. در کل محیط جغرافیایی و منطقهای که پروژه قرار است در آن اجرا شود، مهمترین عاملی است که نوع تیرآهن مناسب برای ساختمانهای چند طبقه را تعیین میکند. برای مثال محیطهای مرطوب و محیطهای خشک هر کدام به نوع خاصی از تیرآهن نیاز دارند و مناطق زلزله خیز نیز تیرآهن خاص خود را دارند.
شما باید برای خرید مناسبترین تیرآهن ساختمانهای سه طبقه به وزن ساختمان و میزان مقاومت مورد نیاز آن توجه کافی داشته باشید و از میان تیرآهنهای موجود در بازار فروش یکی را انتخاب کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه انتخاب تیرآهن مناسب برای ساختمانهای چند طبقه میتوانید از مشاورین ما در سامان دژ کمک بگیرید.
مراحل نصب اسکلت فلزی ساختمان سه طبقه
معمولا برای ساخت اسکلت فلزی ساختمانهای سه طبقه متریالهای مورد نیاز به محل پروژه ارسال میشوند و برای ساخت و ساز سه طبقه مورد استفاده قرار میگیرند. مراحلی که جهت نصب و اجرای اسکلت فولادی در ساختمانهای سه طبقه و پروژههای کوچک باید طی شوند، مراحل زیر هستند که عبارتند از:
- اجرای فوندانسین
- اجرای صفحه ستون و بولت
- کار گذاشتن ستون های اسکلت فلزی
- سوار کردن تیرها بر روی سر ستون ها
- نصب بادبندها و مهارهای لازم
که در ادامه به این موارد می پردازیم:
➕ اجرای فوندانسیون
اولین قدم برای اجرای اسکلت فلزی ساختمان سه طبقه اجرای فوندانسیون است. در پروژههای ساختمان سازی ابتدا باید گود برداری انجام شود. مرحله فونداسیون باعث میشود بالاترین سطح از استحکام در سازه به وجود بیاید. البته بسیاری از مهندسین این مرحله را جزو مراحل اجرای اسکلتهای فلزی به حساب نمیآورند؛ اما در کل نقش آن در دوام و استحکام پروژه بسیار زیاد است.
➕ اجرای صفحه ستون و بولت
همزمان با آغاز مرحله اجرای پی مرحله استقرار بولتها و نصب صفحه ستونها روی بتن انجام میشود. این مراحل نیازمند دقت فراوان و مهارت و تخصص خاصی هستند و مهندسین ناظر پروژه باید بر آن نظارت کافی داشته باشند. صفحه ستونها میبایست به شکلی تراز روی بولتها نصب شوند و چسبندگی خوبی با صفحات فونداسیون داشته باشند.
➕ کار گذاشتن ستونهای اسکلت فلزی
در گام سوم ستونهای اسکلت فلزی ساختمان سه طبقه در سازه جای میگیرند. برای اجرای این مرحله نیازمند جرثقیل خواهید بود؛ زیرا ستونها به ترتیب از روی زمین بلند میشوند و پس از این که روی سازه عمود شدند، به قطعات دیگر متصل میشوند. جالب ذکر است که اتصال محکم هر کدام از ستونها به صفحه ستون مربوطه را یک اتصال گیردار مینامند.
در این مرحله مهم است که شما مشخص کنید اتصالات پیچ و مهره را انتخاب کردهاید یا اتصال جوشی. در کل اتصال جوشی قطعات اسکلت فلزی به یکدیگر جزو مرسومترین روشهای ساخت پروژه ساختمانی است.
➕ سوار کردن تیرها بر روی سر ستون ها
در مرحله بعد باید تیرها به ستونها متصل شوند. در کل سه نوع روش ساده یا مفصلی، نیمه صلب و صلب برای متصل کردن تیر به سر ستونها وجود دارد که شما میتوانید از هر کدام از آنها بسته به نوع پروژه استفاده کنید.
➕ نصب بادبندها و مهارهای لازم
پس از این که فرایند متصل کردن تیر و ستون به پایان رسید، میبایست مهاربندها و بادبندها را روی پروژه اجرا کنید. زیرا ساختمان سازهای است که از تکانههای جانبی تاثیر میپذیرد و متزلزل میشود. پس باید استحکام کافی داشته باشد. استفاده از بادبندهای ضربدری،k شکل و v شکل جزو رایجترین روشهای بادبند ساختمانی هستند و هر کدام کاربرد وسیعی در فرایند نصب اسکلت فلزی ساختمان سه طبقه دارند. با انجام این مرحله نصب سازههای فلزی به پایان میرسد.
نکات اجرایی اسکلت فلزی
فراموش نکنید هر گونه اشتباه کوچک باعث میشود اسکلت فلزی ساختمان سه طبقه استحکام کافی نداشته باشد و پس از مدتی فرو بریزد. در ادامه به مهمترین نکات اجرایی این نوع از اسکلتها اشاره کردهایم:
- همواره در تلاش باشید اجرای مرحله ابتدایی و فوندانسیون را به عهده سازنده کلی سازه قرار دهید تا از استحکام آن اطمینان حاصل کنید.
- برای بارگیری قطعات مورد نیاز در سازه اسکلت فلزی و حمل آنها به محل نصب باید دقت بالایی را به خرج دهید.
- تا زمانی که ایمنی مورد نیاز برای نصب و اجرای پروژه تامین نشده است، اجازه کار به گروه نصاب را ندهید. در واقع نصابان باید از لباسهای مخصوص ایمنی استفاده کنند و نکات و اصول ایمنی را بدانند.
- هرچند سرعت اجرای اسکلت فلزی از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است اما نباید دقت در کار و کیفیت سازه اجرا شده فدای سرعت بالای کار شود.
- خدمات نصب و اجرای اسکلت فلزی در سازههای چند طبقه را از شرکتهای معتبری همچون سامان دژ دریافت کنید تا نگران استحکام سازه پس از نصب نباشید.
میزان تیرآهن مورد نیاز اسکلت فلزی ساختمان سه طبقه
به طور کلی میزان تیرآهنی که در اسکلت فلزی ساختمانهای سه طبقه مورد استفاده قرار میگیرد، ثابت نیست و تحت تاثیر عوامل مختلف تغییر میکند. نوع اسکلتی که یک سازنده انتخاب میکند، مهمترین عاملی است که باعث تغییر در میزان تیرآهن مورد نیاز میشود.
چنانچه اسکلتهای فلزی با مهاربند همگرا را انتخاب کنید، حدود ۴۰ الی ۷۰ کیلوگرم تیرآهن برای ساخت هر متر مربع مورد نیاز است. جهت اجرای اسکلتهای فلزی با مهاربند واگرا ۴۵ الی ۸۰ کیلوگرم تیرآهن برای ساخت هر متر مربع نیاز دارید. همچنین برای ساخت اسکلت فلزی با قاب خمشی حدود ۶۰ الی ۱۰۰ کیلوگرم تیرآهن و برای ساخت اسکلت فلزی با سیستم دوگانه حدود ۶۰ الی ۱۲۰کیلوگرم تیرآهن برای هر متر مربع نیاز است. هر گونه تغییراتی که در روند ساخت و اجرای اسکلت فلزی ساختمان سه طبقه ایجاد شود، احتمال افزایش یا کاهش میزان تیرآهن مصرفی را دارد.
قیمت اسکلت فلزی ساختمان سه طبقه
یکی از مهمترین عواملی که در تعیین نوع اسکلت ساختمانهای مختلف تاثیرگذار است، قیمت اسکلت است. اسکلتهای فلزی با توجه به استحکام و دوامی که برای سازه به ارمغان میآورند، از قیمت مناسبی برخوردار هستند. این قیمت میتواند تحت تاثیر معیارهای گوناگون تغییر کند.
برای مثال نوع تیرآهن انتخاب شده، وزن تیرآهن، متراژ سازه، کیفیت و دوام سازه، نوع اجرا که میتواند پیچ و مهرهای یا جوشی باشد و مواردی از این قبیل در قیمت نهایی اسکلتهای فلزی ساختمان سه طبقه تاثیرگذار هستند. برای این که با قیمت مناسب این نوع از سازههای فلزی را در محل پروژه به اجرا در بیاورید، میتوانید از خدمات سامان دژ بهرهمند شوید.
کلام پایانی
در این مرحله به بررسی اسکلت فلزی ساختمان سه طبقه پرداختیم. ساختمانهای سه طبقه اغلب جزو پروژههای کوچک به شمار میآیند و در محل پروژه اسکلت فلزی آنها برپا میشود. برای اجرای این نوع از اسکلت باید مراحلی همچون اجرای فوندانسیون، نصب صفحه ستون، نصب ستون، نصب تیرهای اصلی و فرعی و در نهایت بازبینی پروژه و رفع ایرادات طی شود. چنانچه فرآیند اجرای این نوع از پروژهها را بر عهده یک شرکت معتبر و با تجربه قرار دهید، قطعاً سازهای مستحکم با دوام و ماندگار اجرا خواهد شد.