اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه

اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه + هزینه و مراحل اجرای آن

اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه نوعی اسکلت مقاوم و مستحکم است که برای کاهش هزینه‌های نهایی اجرای پروژه‌های ساختمانی انتخابی ایده‌آل به شمار می‌آید. این نوع از اسکلت ضمن این که نمای ساختمان دو طبقه را بهبود می‌دهد، در مدت زمانی کم اجرا می‌شود و از این جهت حائز اهمیت است. برای اجرای این نوع از اسکلت‌های مدرن ساختمانی لازم است مراحل مختلفی طی شوند. اگر می‌خواهید با مزایا، میزان تیر آهن مصرفی در ساختمان دو طبقه و هزینه اجرای این سازه آشنایی داشته شوید، در ادامه با ما همراه باشید‌.

مزایای نصب اسکلت فلزی در ساختمان دو طبقه

اسکلت‌ فلزی جزو مدرن‌ترین اسکلت‌های ساختمانی به شمار می‌آیند و زمانی که در ساختمان‌های دو طبقه قرار بگیرند، استحکام و دوام بالای این ساختمان‌ها را تضمین می‌کنند.

 

مزایای نصب اسکلت فلزی در ساختمان دو طبقه

 

برخی از مهم‌ترین مزایایی که نصب اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه به همراه دارد عبارتند از:

  • این نوع از اسکلت‌ها نسبت به اسکلت‌های بتنی از وزن سبک‌تری برخوردار هستند و هزینه‌های ساخت و ساز را کاهش می‌دهند.
  • اسکلت‌های فلزی از آنجایی که مقاومت بالایی دارند، در برابر بارهای وارد شده بر ساختمان ایمن هستند.
  • این نوع از اسکلت‌ها در مدت زمان کوتاهی اجرا می‌شوند و می‌توانند در زمانی کوتاه ساختمان را به بهره‌برداری برسانند.
  • از همه مهمتر این است که اسکلت‌های فلزی انتخابی مقرون به صرفه هستند؛ زیرا متریال‌های ساخت این نوع از اسکلت ارزان قیمت است و این موجب صرفه جویی در هزینه‌ها می‌شود.
  • قابلیت شکل دهی و قابلیت جوشکاری از دیگر قابلیت‌هایی است که اسکلت‌های فلزی دارد. این قابلیت باعث می‌شود شما بتوانید هر طرحی از ساختمان را با این نوع از اسکلت‌ها طراحی کنید‌.

مراحل اجرای اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه

به طور کلی مراحل اجرای انواع اسکلت ساختمان اعم از اسکلت‌های فلزی و بتنی یکسان است. برای نصب اسکلت فلزی ساختمان‌های دو طبقه باید مراحل زیر طی شوند که عبارتند از:

  • فوندانسیون
  • آرماتور بندی
  • نصب صفحه ستون و تیرآهن
  • اجرای ستون و کار گذاشتن تیر آهن ها

که در ادامه به بررسی هر کدام از این مراحل می پردازیم:

 

مراحل اجرای اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه

 

➕ فوندانسیون

مرحله اول در ساخت اسکلت‌های فلزی ساختمان مرحله فوندانسیون است. فوندانسیون تمام بار وارد شده به سازه را تحمل می‌کند و ساخت آن به دقت و مهارت زیادی نیاز دارد. این مرحله همچنین از نشست سازه جلوگیری می‌کند‌. در این مرحله از زمین گود برداری می‌شود و پس از آن بتن ریزی انجام می‌شود. با بتن ریزی سطحی صاف و یکدست در سازه ایجاد می‌شود.

➕ آرماتور بندی

در این مرحله از ساخت ساختمان فلزی دو طبقه محل دقیق صفحه ستون‌ها و ستون‌ها تعیین می‌شود. با آرماتور بندی می‌توان طرح اولیه قرار گیری ستون‌ها در سازه را مشخص کرد. در این مرحله بتن در کف پروژه ریخته شده است و هر اقدامی که انجام شود، روی بتن‌های فوندانسیون انجام می‌شود.

➕ نصب صفحه ستون و تیرآهن

در گام بعد صفحه ستون‌ها روی آرماتور قرار می‌گیرند. در این مرحله لازم است بتن ریزی لایه به لایه انجام شود و هواگیری صفحه ستوننیز به پایان برسد. ‌در این مرحله باید بتن به گونه‌ای بین صفحه ستون‌ها ریخته شود که هیچ گونه فضای خالی در قسمت زیرین صفحات وجود نداشته باشد.

➕ اجرای ستون و کار گذاشتن تیرآهن‌ها

در این مرحله می‌بایست ستون‌ها را به صفحه ستون وصل کنید و تیر آهن‌ها را در محل مورد نظر قرار دهید. در این مرحله همچنین لازم است مهاربندها نصب شوند. بعد از نصب مهاربند برای خنثی کردن بارهای ثقلی جوشکاری یا پیچ و مهره‌های اسکلت مورد بررسی قرار می‌گیرند تا در نهایت سازه‌ای باکیفیت ایجاد شود.

چنانچه می‌خواهید اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه کاملا ایمن و استاندارد اجرا شود، می‌بایست از خدمات بهترین مراکز و شرکت‌های نصب این نوع از اسکلت‌ها بهره‌مند شوید. سامان دژ یکی از معتبرترین شرکت‌های نصب و اجرای اسکلت فلزی است و با هزینه‌های مقرون به صرفه اسکلت‌های مدرن فلزی را در محل پروژه اجرا می‌کند.

وزن اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه

اسکلت‌های فلزی نسبت به اسکلت‌های بتنی به آهن کمتری نیاز دارند اما، مزیت این نوع از اسکلت این است که نیازی به بتن ندارد. در کل طبق محاسباتی که تا به امروز انجام شده‌اند، برای هر یک متر مربع از سازه‌های فلزی نیازمند ۴۰ الی ۷۰ کیلوگرم آهن آلات هستید. ناگفته نماند وزن اسکلت‌های فلزی عموما بر اساس نوع تیرآهن، ابعاد آن مشخص می‌شود. اگر شما تیرآهن باکیفیت و سنگینی را انتخاب کنید، وزن سازه بالاتر می‌رود.

 

وزن اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه

 

این نکته را در نظر داشته باشید که هیچ وقت نمی‌توان به طور دقیق میزان تیرآهن مورد نیاز برای ساختمان‌های دو طبقه را تخمین زد؛ زیرا نوع نقش، نوع سازه ،تعداد طبقات و نظر مهندسین سازه در این رابطه تاثیرگذار هستند. آنچه که اهمیت دارد این است که تیرآهنی انتخاب شود که بتواند با حداقل ساز مقاومت مورد نیاز برای یک پروژه را تامین کند.

اهمیت تعیین ابعاد ستون فلزی برای دو طبقه

یکی از نکات مهمی که برای اجرای اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه باید به آن توجه داشت، تعیین ابعاد ستون‌های فلزی ساختمان است. ابعاد ستون باید طوری باشند که بارها و فشارهای وارد بر ساختمان را تحمل کنند. بارهایی که به یک سازه ساختمانی فشار می‌آورند، شامل بار مرده که وزن خود ساختمان، وزن دیوارها، وزن سقف و وزن سایر اجزای ساختمان هستند و بار زنده که شامل وزن افراد با مبلمان و سایر وسایل موجود در ساختمان هستند.

افزون بر این موارد، بار زلزله و باد و فشارهای ثقلی که هر یک به گونه‌ای به ساختمان فشار می‌آورند، می‌توانند در ایمن بودن سازه نقش مهمی ایفا کنند. به همین علت ابعاد ستون سازه را به گونه‌ای در نظر می‌گیرند که قادر به تحمل وزن تمامی این باره‌ها باشد.

جهت تعیین ابعاد ستون لازم است از مهندسین سازه کمک گرفت. این مهندسین از عوامل مختلف جهت تعیین ابعاد ستون فلزی کمک می‌گیرند و بهترین اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه را در محیط اجرا می‌کنند.

نکات مهم در مورد اسکلت فلزی

اکنون که مراحل و مزایای اجرای اسکلت فلزی در ساختمان‌های دو طبقه را شناختید بهتر است نکات مهمی که در رابطه با اجرای این نوع از ساختمان‌ها هست را نیز بشناسید. این نکات در موازد زیر ذکر شده‌اند:

  1. باید توجه داشت در نصب اسکلت فلزی از دو نوع مهاربند استفاده می‌شود. متناسب با میزان بودجه خود و میزان استحکام و ارتفاعی که ساختمان دارد، می‌بایست یک مهاربند مناسب را انتخاب نمایید.
  2. همواره از مراکز و شرکت‌های معتبر در زمینه اجرا و نصب این نوع از سازه‌ها کمک بگیرید؛ زیرا هر گونه اشتباه و خطا در زمینه اجزگرای چنین سازه‌هایی می‌تواند خسارات سنگینی را ایجاد کند.
  3. بهتر است قبل از اجرای سازه یک طراحی کلی و یک نقشه برای سازه در نظر بگیرید و پروژه را طبق آن پیش ببرید. در این صورت امکان ایمن بودن و استحکام اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه بالاتر می‌رود.
  4. لازم به ذکر است وزن آهن آلات و تیرآهن مصرفی در ساخت این سازه‌ها ارتباط مستقیمی با دهانه سازه دارد. اگر فاصله دهانه یک سازه افزایش پیدا کند، ممکن است به میزان تیرآهن بیشتری برای ساخت هر متر مربع نیاز پیدا کنید.
  5. پیش از اجرای سازه قیمت تمامی مراحل اجرای سازه و خرید تیرآهن را برآورد کنید و سازه را طبق بودجه‌ای که دارید، پیش ببرید.

سخن پایانی

این مطلب در مورد اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه نحوه اجرای این نوع از اسکلت و مزایای آن صحبت کردیم. این نوع از اسکلت‌ها ضمن دوام و کیفیت بالایی که دارند، از وزن سبک، ظاهری ایده‌آل، قیمت مقرون به صرفه و قابلیت نصب سریع و آسان برخوردار هستند‌. جهت اجرای اسکلت‌های فلزی ساختمان دو طبقه لازم است ابتدا فونداسیون انجام شود، پس از آن صفحه ستون اجرا شود، سپس ستون‌ها و تیرآهن‌ها اجرا شوند و در نهایت ساختمان با نصب مهاربند مقاوم شود. شما می‌توانید از خدمات شرکت سامان دژ جهت اجرای اصولی و استاندارد این سازه‌های فلزی بهره‌مند شوید و با قیمتی کاملاً مقرون به صرفه یک سازه فلزی مقاوم در محل پروژه اجرا کنید‌.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار و مقالات