آموزش اسکلت فلزی به زبان ساده برای مهندسان

اسکلت فلزی دو ساختمان

آموزش اسکلت فلزی یکی از مباحث چالش برانگیز و مهمی است که امروزه بسیاری از مهندسین و کارشناسان مجرب در این حوزه به اجرای درست آن می‌پردازند. یکی از شناخته‌شده‌ترین راهکارهای موثر در ساختمان‌سازی ساخت اسکلت فلزی است که از مزایای و ویژگی‌های بسیار موثری برخوردار است. از آن‌جایی که اسکلت فلزی در حین اجرا سرعت بالاتری را به همراه دارد، لذا اکثر پیمانکاران و مهندسین از این محصول برای ساخت سازه موردنظر استفاده می‌کنند. اگر شما هم جزء افرادی هستید که تمایل دارید مراحل اجرای یک ساختمان اسکلت بتنی همراه با عکس را ببینید یا دوست دارید با انواع اتصالات در اسکلت فلزی آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم ادامه مطلب را با ما در شرکت سامان دژ همراه باشید تا درک و شناخت بیشتری در این حوزه کسب نمایید.

چرا یادگیری اسکلت فلزی اهمیت دارد؟

آموزش اسکلت فلزی ساختمان یکی از مواردی است که هر پیمانکاری باید دانش و علم خود را در آن توسعه دهد. امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی شاهد ساخت ساختمان‌های مقاوم و مستحکم هستیم که از مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند. این ساختمان‌ها از اسکلت فلزی که شامل فولاد و تیر و ستون هستند تشکیل شده‌اند و به دو صورت عمودی و افقی در سازه‌های مختلف قرار می‌گیرند و موجب مقاومت سازه موردنظر می‌شوند. یادگیری اسکلت فلزی به افراد این امکان را می‌دهد که در حوزه ساخت و ساز دانش خود را ارتقا دهند و از مواد و مصالح باکیفیت و مرغوب جهت ساخت سازه خود استفاده نمایند.

یکی از مهم‌ترین دلایل و ویژگی‌هایی که باعث می‌شود در ساخت اسکلت فلزی از فولاد استفاده کنند، مقاومت بالای آن، قابلیت شکل‌پذیری، خم‌شدن و قابل ارتجاعی بودن آن بوده که استفاده از آن را در ساختمان‌سازی موثرتر کرده است.

اسکلت فلزی چیست؟

اسکلت فلزی ازمجموعه‌ای از قطعات شامل فولاد، تیر و ستون تشکیل شده که در کنار هم یک سازه فلزی را تشکیل می‌دهند. استفاده از این سازه‌ها در ساختمان‌سازی باعث می‌شود سازه مقاومت و جوش‌پذیری بالایی داشته باشد و به راحتی و توسط عوامل خارجی آسیب نبیند.

انواع اسکلت فلزی در ساختمان‌سازی؛ آموزش اجرای ساختمان

یکی از روش‌های موثر و کاربردی در ساخت و ساز استفاده از اسکلت فلزی است که باعث شده مقاومت و پایداری مورد نیاز را در سازه به وجود بیاورد. اسکلت‌های فلزی از انواع متعددی تشکیل شده‌اند که هر کدام اجزای مختلفی را به همراه دارند. در اینجا قصد داریم به بررسی انواع اسکلت فلزی بپردازیم که عبارتنداز:

اسکلت پیچ و مهره‌ای ساختمان

در ساخت اسکلت فلزی پیچ و مهره، تیر و ستون در کارخانجات ساخته و توسط تریلی به محل موردنظر ارسال می‌شود. در محل پروژه تیرها و ستون‌ها به کمک پیچ و مهره به هم وصل می‌شوند و یک اسکلت مستحکم را ایجاد می‌کنند. بهترین نمونه اسکلت فلزی مدل پیچ و مهره است که از استحکام بالایی برخوردار است. از این اسکلت در حوزه‌های مختلفی از قبیل، ساختمان‌های بزرگ که متراژ بالایی دارند، استفاده می‌شود.

اسکلت فلزی جوشی

مراحل ساخت این اسکلت در محل موردنظر صورت می‌گیرد. قطعات در محل موردنظر برش داده می‌شوند و در صورت نیاز تیرها و ستون‌ها جوش خورده و به هم متصل می‌شوند. برای آموزش اسکلت فلزی و ساخت آن، لازم است کیفیت جوشکاری را بالا ببرید تا در شرایط مختلف آب و هوایی ساختار ساختمان آسیب نبیند. به طور معمول برای ساخت ساختمان‌های کوچک از این اسکلت استفاده می‌کنند.

بالکن یک ساختمان که با اسکلت فلزی ساخته شده است.

مراحل اجرای اسکلت فلزی

یکی از مهم ترین بخش ها در آموزش اسکلت فلزی یادگیری مراحل آن است. مراحل اجرای اسکلت فلزی در ساختمان‌سازی بدین شرح است:

1- ساخت فونداسیون

این مرحله باید با دقت و تمرکز بالایی انجام شود، چرا که ساخت پایه و فونداسیون نیازمند این است که فشار زیادی را تحمل کند. اگر این مرحله مطابق با استانداردهای ایمنی در ساخت و ساز انجام نشود، می‌تواند مشکلات متعددی را برای افراد ایجاد کند.

2- ایجاد و ساخت ستون فولادی

ستون‌ها نشان‌دهنده استحکام و مقاومت یک سازه یا ساختمان هستند. نحوه اجرای اسکلت فلزی هم از اهمیت بالایی برخوردار است، لذا در این گونه مواقع لازم است از ستون‌های فولادی مستحکم استفاده نمایید تا بارهای اضافی را به فونداسیون منتقل کنند. ستون مربعی و H شکل بهترین نوع ستون در ساخت و ساز هستند.

3- نصب و قرارگیری تیرهای فلزی

بعد از نصب ستون، نوبت به نصب و قرارگیری تیرهای فلزی می‌رسد. تیرها به صورت افقی یا شیب‌دار نصب می‌شوند و بارهای اضافی را به ستون منتقل می‌کنند.

4- سیستم‌های سقف

امروزه سقف‌های مختلف و متنوعی در ساخت سازه مورد استفاده قرار می‌گیرد. انتخاب سقف به نوع مصالح، نظر کارفرما و پیمانکار و شرایط بستگی دارد.

5- سیستم بادبند

سیستم بادبند جزء یکی از ضروری‌ترین مراحل در اجرای اسکلت فلزی است، چرا که مقاومت سازه و ساختمان شما را افزایش می‌دهد و جلوی خسارات و آسیب‌های احتمالی مالی و جانی را می‌گیرد.

یک ساختمان با دیوار زرد رنگ نیمه ساخته که با اسکلت فلزی ساخته می شود.

انواع اتصالات در اسکلت فلزی

انواع اتصالات در اسکلت فلزی عبارتنداز:

1- انواع اتصالات در اسکلت فلزی بر حسب فن اتصال شامل:

  • اتصالات پرچی
  • اتصالات پیچی
  • اتصالات جوشی

2- انواع اتصالات در اسکلت فلزی بر حسب میزان صلبیت شامل:

  • اتصال صلب
  • اتصال ساده
  • اتصال نیمه صلب

3- انواع اتصالات در اسکلت فلزی بر حسب نیروی انتقالی شامل:

  • نیروی برشی
  • لنگرهای خمشی و پیچشی
  • کشش و فشار

4- انواع اتصالات در اسکلت فلزی بر حسب شکل هندسی شامل:

  • اتصال قاب شده
  • اتصال نشسته شده

5- انواع اتصالات در اسکلت فلزی بر حسب نوع عضو اتصالی شامل:

  • اتصال تیر به تیر
  • اتصال ستون به ستون
  • اتصال تیر به ستون
  • اتصال مهارجانبی

نکات کلیدی در طراحی اسکلت فلزی

در طراحی اسکلت فلزی لازم است به نکاتی بسیار مهمی که در ادامه ذکر می‌شود دقت نمایید:

  • در حین نصب هر تیر لازم است تیر در قسمت پاشنه خود جوش بخورد.
  • بهترین زمان برای بررسی ضدزنگ بودن اسکلت فلزی بعد از ساخت و قبل از نصب اسکلت می‌باشد.
  • در حین نصب ستون دقت کافی داشته باشید که بدون پیچیدگی و به صورت شاقول نصب شوند.

یک سوله نیمه کاره که با اسکلت فلزی آبی رنگ ایجاد شده است.

چالش‌ها و مشکلات رایج در اجرای اسکلت فلزی

در کنار مزایا و ویژگی‌های موثری که برای ساخت و آموزش اسکلت فلزی مشاهده می‌کنیم، ممکن است با معایب و چالش‌هایی هم رو به رو شده باشید که از جمله این مشکلات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

هزینه اسکلت فلزی

هزینه‌ی بالا اسکلت فلزی جزء یکی از چالش‌های رایج در اجرای اسکلت فلزی است. فولاد از آلیاژی از آهن تشکیل شده و قیمت آن مستقیما با قیمت آهن در ارتباط است. گران شدن قیمت آهن موجب می‌شود پیمانکاران نتوانند به درستی اسکلت فلزی را در پروژه‌های خود به کار برند.

فرایند خوردگی

آهن و فولاد در برابر عواملی مثل خوردگی مقاوم نیستند، این امر جزء یکی از مشکلات رایج در اجرای اسکلت فلزی است.

مقاومت بسیار کم در برابر آتش

با وجود اینکه فولاد ماده‌ای ضد اشتعال است، اما با این حال زمانی که آتش سوزی رخ می‌دهد مقاومت‌اش کاهش می‌یابد.

نکات ایمنی در اجرای اسکلت فلزی

در اجرا و آموزش اسکلت فلزی رعایت نکات ایمنی زیر کمک فراوانی به افراد می‌کند:

  • پرهیز از کار در ارتفاع
  • استفاده از روش‌ها و تجهیزات ایمن
  • استفاده از فرایند لوله‌کشی
  • استفاده از ناودانی به منظور جلوگیری از نشت آب
  • نصب ستون‌های بلند
  • نصب درب و پنجره

یک سوله قرمز رنگ که با اسکلت فلزی ایجاد شده است.

بازارکار و فرصت‌های شغلی در حوزه اسکلت فلزی

بازارکار و فرصت‌های شغلی در حوزه اسکلت فلزی بدین شرح است:

  • جوشکاری
  • حمل و نقل آهن آلات
  • فروشنده آهن آلات
  • خرید و فروش مواد اولیه
  • انبار آهن
  • پوشش دهی فلزات
  • برشکاری لیزر ورق آهن
  • ضایعات آهن آلات

جمع بندی؛ سامان دژ، حرفه ای ترین شرکت ساخت اسکلت فلزی در ایران

شرکت سامان دژ، حرفه‌ای‌ترین شرکت ساخت اسکلت فلزی در ایران است که با در دست داشتن تجهیزات نصب سازه از قبیل تاور کرین و جرثقیل با توجه به وزن سازه فلزی و نیروهای مجرب و متعهد، آمادگی خود را جهت نصب سازه های متعارف و بلند مرتبه جوشی و پیچ و مهره ای اعلام می دارد. کیفیت خوب در نصب به همراه دقت و سرعت عمل باعث صرفه جویی در زمان یک پروژه خواهد شد.

سوالات متداول

آموزش اجرای ساختمان و یادگیری اسکلت فلزی یکی از مواردی است که هر پیمانکاری باید دانش و علم خود را در آن توسعه دهد. امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی شاهد ساخت ساختمان‌های مقاوم و مستحکم هستیم که از مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند، لذا یادگیری نحوه اجرای اسکلت فلزی بسیار مهم است.

ساخت تاپ دان ساختمانی در نور مارندران برای پروژه‌هایی که نیاز به سرعت بالا و مقاومت در برابر رطوبت دارند، مانند ساخت هتل یا مراکز خرید در نور، مناسب است

انواع اسکلت فلزی شامل اسکلت پیچ و مهره ساختمانی و جوشی است که هر کدام در پروژه های مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.

مراحل اجرای اسکلت فلزی در ساختمان‌سازی شامل ساخت فونداسیون، ایجاد و ساخت ستون فولادی، نصب و قرارگیری تیرهای فلزی، سیستم‌های سقف و سیستم بادبند است.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار و مقالات

نیاز به مشاوره اختصاصی دارید؟

مهندسین ما آماده خدمت رسانی و مشاوره به شما هستند تا بهترین هارا داشته باشید با هر سبکی
که میپسندید فرم زیر را پر کنید تا در اولین فرصت با شما تماس بگیریم