اسکلت فلزی یا بتنی؟ کدامیک بهتر است؟

اسکلت فلزی یا بتنی؟ 7 تفاوت اسکلت فلزی با بتنی ✨ | سامان دژ

امروزه اسکلت‌های فلزی و اسکلت‌های بتنی جزو متداول‌ترین اسکلت‌های ساختمانی در کشور ما ایران هستند که هر یک از ویژگی‌ها و مزایای متعددی برخوردارند. یک ساختمان متناسب با نوع طراحی و نوع مهندسی آن نیازمند نوع خاصی از اسکلت است که وزن‌های وارده به ساختمان را تحمل کند و مقاوم باشد. بنابراین انتخاب یک اسکلت باکیفیت از میان انواع اسکلت‌های فلزی و بتنی کار آسانی نیست. افرادی که قصد ساختمان سازی دارند، می‌توانند با بررسی تفاوت این نوع از اسکلت‌ها در مورد انتخاب اسکلت فلزی یا بتنی تصمیم گیری کنند. در ادامه برخی از مزایا و ویژگی‌های مهم هر دو نوع از اسکلت‌های ساختمانی را معرفی کرده‌ایم. شما می‌توانید در مورد انتخاب نوع اسکلت ساختمان از مهندسین سامان دژ نیز مشورت بگیرید.

مزایای اسکلت بتنی ساختمان

قبل از این که به معرفی تفاوت‌های انواع اسکلت فلزی یا بتنی بپردازیم، می‌خواهیم مزایای این اسکلت‌های ساختمانی را با یکدیگر مرور کنیم. برخی از مهم‌ترین مزایایی که با نصب اسکلت‌های بتنی در ساختمان ایجاد می‌شوند، موارد زیر هستند:

  • مقاومت حرارتی و رطوبتی بالا
  • استحکام خمشی بالا در هر دو راستای سازه
  • اجرای آسان
  • اتصال راحت تیر، بدنه و سقف اسکلت

 

مزایای اسکلت بتنی ساختمان

 

مزایای اسکلت فولادی ساختمان

برای پاسخ به این سوال که اسکلت فلزی ساختمان بهتر است یا اسکلت بتنی باید مزایای اسکلت‌های فلزی را نیز بشناسیم. این مزایا در موارد زیر ذکر شده‌اند:

  • مقاومت بالای سازه در طول زمان و طول عمر زیاد سازه
  • سرعت بالا در اجرای اسکلت فولادی ساختمان
  • انعطاف ‌پذیری بالا
  • اجرای همزمان طبقات ساختمان
  • قابلیت ترمیم و تعمیر اسکلت

 

بیشتر بخوانید: میزان مقاومت اسکلت فلزی در برابر زلزله

 

تفاوت‌های مهم اسکلت فلزی و اسکلت بتنی ساختمان

تفاوت‌های اصلی اسکلت فلزی و اسکلت بتنی در موارد زیر خلاصه شده‌اند:

➕ تفاوت در مقاومت در برابر زلزله

شاید بسیاری از افراد به اشتباه تصور کنند با اجرای اسکلت فلزی در ساختمان می‌توان مقاومت ساختمان را در برابر زلزله افزایش داد؛ اما این اشتباه است. هر دو اسکلت فلزی یا بتنی ساختمانی در برابر زلزله و فشارهای خارجی مقاومت بالایی دارند. در واقع کلید اصلی افزایش مقاومت اسکلت ساختمان دقت در طراحی سازه است. بنابراین در زمینه مقاومت ساختمان طراحی از نوع اسکلت اهمیت بیشتری دارد.

➕ تفاوت میزان طول عمر

یکی از اصلی‌ترین مزایایی که می‌توانیم برای اسکلت‌های فلزی نام ببریم، طول عمر بالای آن‌ها است. اسکلت‌های بتنی از دوام و طول عمر چندان زیادی برخوردار نیستند. طراح اسکلت با توجه به شرایط مصالح ساختمانی و میزان مقاومت اسکلت طول عمر آن را تعیین می‌کند. برای مثال طراح میزان دوام اسکلت بتنی را ۵۰ الی ۶۰ سال تخمین می‌زند. در حالی که اسکلت‌های فلزی با مشکل از دست دادن مقاومت در مدت زمان طولانی مواجه نیستند و از این نظر با اسکلت‌های بتنی تمایز پیدا می‌کنند.

➕ تفاوت در میزان مقاومت در برابر آتش و حرارت

میزان مقاومت اسکلت ساختمانی در برابر حرارت یک معیار مهم است و حین انتخاب بهترین اسکلت ساختمانی باید مورد توجه قرار بگیرد. باید بدانید اسکلت‌های فلزی ساختمان زمانی که در برابر حرارت قرار می‌گیرند و گرم می‌شوند، مقاومت خود را از دست می‌دهند. در حالی که اسکلت‌های بتنی در برابر حرارت و آتش مقاومت زیادی دارند.

امروزه مهندسین و متخصصین در تلاش هستند با راهکارهای مختلف مقاومت اسکلت‌های فلزی در برابر آتش و حرارت را افزایش دهند اما همچنان اسکلت‌های بتنی مقاومت زیادی در برابر آتش دارند و این یک مزیت برای آن‌ها محسوب می‌شود.

 

تفاوت در میزان مقاومت در برابر آتش و حرارت

 

➕ تفاوت در سادگی اجرای اسکلت

اسکلت فلزی پیچ و مهره ساختمانی و اسکلت‌های بتنی هر دو به سادگی قابل نصب هستند. اجرای اسکلت‌های فلزی ساده و آسان است اما حساسیت عملیات برشکاری قطعات فلزی، جوش دادن این قطعات به یکدیگر، حمل و نقل و نصب این اسکلت نیاز به مهارت و دقت و تخصص زیادی دارد. از این رو تنها افراد متخصص می‌توانند اسکلت‌های فلزی را در محیط اجرا کنند. اجرای اسکلت‌های بتنی نیز نیاز به مهارت، تخصص و دقت زیادی دارد؛ اما این مهارت و دقت در مقایسه با سازه‌های فلزی و اسکلت‌های فولادی کمتر است. با توجه به شرایط کنونی کشور و عدم وجود افراد متخصص در حوزه اجرای اسکلت‌های فلزی و بتنی این یک ‌مزیت برای اسکلت‌های بتنی به حساب می‌آید.

➕ تفاوت در زمان اجرای اسکلت ساختمان

از دیگر تفاوت‌های مهمی که باعث می‌شود شما از میان اسکلت فلزی یا بتنی ساختمان یکی را انتخاب کنید، تفاوت در زمان اجرای اسکلت است. خوشبختانه با انتخاب اسکلت‌های فلزی می‌توانید به طور همزمان طبقات مختلف یک ساختمان را اسکلت بندی کنید. این ویژگی اسکلت‌های فلزی موجب تسریع روند ساخت می‌شود. چنانچه از اسکلت‌های فلزی پیش ساخته‌ای که قبلا در کارخانه تولید شده‌اند استفاده نمایید، قطعا سرعت نصب و اجرای اسکلت تا حد زیادی افزایش پیدا خواهد کرد.

در زمینه اجرای سازه‌های بتنی لازم است بعد از اجرای طبقه اول به سراغ اجرای اسکلت طبقه دوم بروید و همین روند را پیش ببرید. در نتیجه سرعت اجرای اسکلت بتنی کمتر از سرعت اجرای اسکلت فلزی است. ناگفته نماند سرعت بالای اجرای اسکلت‌های فلزی هزینه‌های سربار و هزینه‌های مرتبط با زمان را نیز کاهش می‌دهد.

 

بیشتر بخوانید: آشنایی با اتصالات اسکلت فلزی

 

➕ تفاوت در هزینه‌های ساخت و ساز

هزینه ساخت اسکلت فلزی یا بتنی در یک پروژه با هم متفاوت است. معمولاً اسکلت‌های فولادی به دلیل متریال فولاد مورد نیاز خود با هزینه بیشتری نسبت به اسکلت‌های بتنی اجرا می‌شوند. البته این هزینه با توجه به نوسانات قیمت آهن در بازارهای جهانی و قیمت ارز در کشورهای مختلف متفاوت است. سازه‌های بتنی عموما کم هزینه‌تر از سازه‌های فولادی هستند اما اگر بخواهیم یک سازه اسکلت ساختمانی با دوام و مقاومت بالا اجرا کنیم، نیازمند اسکلت‌های فولادی خواهیم بود. جالب است بدانید این اسکلت‌ها هزینه‌های تعمیرات در طول زمان را کاهش می‌دهند اما اگر سرمایه اولیه شما برای اجرای یک ساختمان کم است، اسکلت‌های بتنی انتخاب مقرون‌به‌صرفه‌ای هستند.

 

تفاوت در هزینه‌های ساخت و ساز

 

➕ تفاوت در ارزش اسقاط اسکلت فلزی و بتنی

به طور کلی در کشور ما اسقاط ساختمان و تخریب آن ارزش زیادی ندارد. افرادی که اسکلت‌های بتنی را برای ساختمان در نظر گرفته‌اند، ممکن است متضرر شوند و هنگام اسقاط ساختمان هزینه زیادی را از دست بدهند. در حالی که اسکلت‌های فلزی با متریال فولادی خاص خود ارزش اسقاط بیشتری دارند و فولاد مصرفی در این اسکلت‌ها می‌تواند به چرخه مصرف مجدد بازگردد.

کدام را انتخاب کنم؟ اسکلت فلزی یا بتنی؟

اگر مردد هستید بین اسکلت فلزی یا بتنی ساختمان کدام اسکلت را انتخاب کنید، باید به میزان بودجه خود، نوع انتظارات خود، نوع طراحی ساختمان و میزان کیفیت ساختمان دقت داشته باشید. گاهی اوقات یک کارفرما با توجه به این که بودجه کمی برای اجرای اسکلت ساختمان در اختیار دارد، اسکلت‌های بتنی را انتخاب می‌کند و توجهی به میزان دوام اسکلت ساختمان یا میزان ماندگاری آن ندارد. در صورتی که بسیاری از کارفرمایان در تلاش هستند از مزایای بی‌نظیر اسکلت‌های فولادی بهره‌مند شوند و با کمک این اسکلت‌ها سازه‌ای با دوام مقاوم و مستحکم را اجرا کنند.

 

کدام را انتخاب کنم؟ اسکلت فلزی یا بتنی؟

 

شما عزیزانی که نگران استحکام، مقاومت و میزان دوام اسکلت فلزی ساختمان خود هستید، می‌توانید از خدمات سامان دژ که بهترین مجری انواع اسکلت‌های فلزی است بهره‌مند شوید. این خدمات با دقت و تخصص بالای کارشناسان و مهندسان سامان دژ ارائه می‌شوند و دوام سازه‌های فولادی را افزایش می‌دهند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.

 

بیشتر بخوانید: قیمت و اجرای اسکلت فلزی پیش ساخته

 

سخن پایانی

در این مطلب به بررسی تفاوت‌های اسکلت فلزی و بتنی پرداختیم تا افرادی که می‌خواهند در میان اسکلت فلزی یا بتنی ساختمانی یکی را انتخاب کنند، راحت‌تر تصمیم بگیرند. این اسکلت‌ها از نظر میزان مقاومت در برابر زلزله، میزان مقاومت در برابر آتش، میزان طول عمر، هزینه‌های ساخت و ساز، زمان اجرا و  سهولت در روند اجرا با یکدیگر متفاوت هستند. شما عزیزان پس از این که تفاوت‌های بین این دو اسکلت را بررسی کردید، می‌توانید یک اسکلت مناسب را با توجه به نوع پروژه انتخاب نمایید. چنانچه قصد دارید اسکلت‌های فلزی را در پروژه اجرا کنید، می‌توانید از خدمات سامان دژ در زمینه اجرای انواع اسکلت‌های فلزی بهره‌مند شوید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار و مقالات