استفاده از ابزارهای BIM در پروژه‌های تاپ داون

ماکت ساختمان در کنار نقشه های کاغذی

یکی از بهترین راهکارها برای مدلسازی پروژه‌های تاپ داون استفاده از ابزارهای BIM در پروژه‌های تاپ داون است. این ابزارهای کاربردی با ویژگی‌ها و عملکرد منحصر به فرد خود طرح اولیه‌ای از پروژه تاپ داون را ارائه می‌کنند. کارفرما بر اساس طرح شبیه سا زی شده تصمیم به اجرای سازه می‌گیرد. استفاده از روش bim در انواع پروژه تاپ دان و سایر پروژه‌های معماری بسیار رایج است؛ اما این روش مانند هر روش دیگری مزایا و معایب خاص خود را دارد. اگر می‌خواهید با اهمیت bim در طراحی سازه آشنا شوید و بدانید اصلا مفهوم بیم چیست، با ما همراه باشید.

آشنایی با مفهوم BIM و کاربردهای آن در ساخت ‌و ساز

در پاسخ به این سوال که bim چیست، باید بگوییم بیم (BIM) مخفف کلمه Building Information Modeling است و به مدلسازی ساختمان اشاره دارد. در واقع مفهوم bim مدلسازی اطلاعات ساختمان است. این فرآیند به معماران، تولید کنندگان، مهندسان، کارفرمایان و پیمانکاران اجازه می‌دهد یک ساختار سه بعدی از طرح مورد نظر خود را ایجاد کنند.

همچنین از داده‌های صاحب سازه می‌توان برای مدیریت ساختمان از بیم استفاده کرد. از این رو استفاده از ابزارهای BIM در پروژه‌های تاپ داون یک تصمیم آگاهانه است و باعث بهبود تصمیم گیری در زمین طراحی سازه می‌شود.

اگر بخواهیم به کاربردهای این روش مدلسازی اشاره کنیم، می‌توانیم از مواردی همچون کاربرد در کاهش هزینه، صرفه جویی در زمان، افزایش کیفیت کار، برنامه ریزی دقیق و راحت و افزایش خلاقیت در طراحی نام ببریم.

نمای ساختمان از بالا به صورت حروف BIM

چرا BIM در پروژه‌های تاپ داون اهمیت بیشتری دارد؟

مدلسازی اطلاعات ساختمان bim نوعی رویکرد نوین در صنعت معماری و ساختمان سازی است. این روش مدلسازی به دلایل مختلف برای پروژه‌های تاپ داون اهمیت دارد. از یک سو با استفاده از ابزارهای BIM در پروژه‌های تاپ داون دقت ساختمان سازی افزایش پیدا می‌کند و از سوی دیگر منابع به صو‌رت بهینه‌ای مدیریت می‌شوند.

این روش تعامل بهتر تیم درگیر در پروژه‌ را به دنبال دارد. همچنین موجب تشخیص تداخلات می‌شود و در مدیریت بهتر فرآیند ساخت و ساز اثرگذار است. بنابراین مهندسین، کارفرمایان و هر طراحی برای افزایش کیفیت سازه و ارائه یک طرح سه بعدی کاملا کارآمد از سازه به ابزارهای bim نیاز دارد.

مزایای استفاده از ابزارهای BIM در پروژه‌های تاپ داون

همان طور که اشاره کردیم، ابزارهای bim نقش مهمی در طراحی پروژه‌های تاپ داون دارند. استفاده از این ابزارهای کاربردی منجر به بهره‌مند شدن از مزایای زیر می‌شود:

بهبود برنامه‌ریزی و مدیریت زمان

در روش تاپ دان در ساخت و ساز که یکی از مدرن‌ترین روش‌ها برای احداث سازه‌های ساختمانی است، نیازی به طی کردن مراحل سنتی ساختمان سازی نخواهید داشت. این به خودی خود در کاهش زمان اجرای پروژه‌های مختلف تاثیر گذار است.

عامل دیگری که باعث مدیریت زمان در پروژه‌های تاپ داون می‌شود استفاده از ابزارهای بیم است. در این روش مدلسازی از آنجایی که یک مدل اولیه از طرح کلی پروژه ارائه می‌شود، می‌توان برای انجام فعالیت‌های پروژه برنامه ‌ریزی بهتری انجام داد.

در واقع برنامه ریزان پروژه با دیدن طرح سه بعدی از پروژه درک درستی از آنچه که قرار است ساخته شود یا تغییر کند، به دست می‌آورند. بنابراین قبل از آغاز یک مرحله خاص اقدامات لازم برای تغییرات را انجام می‌دهند.

کاهش هزینه‌ها و صرفه‌جویی اقتصادی با استفاده از BIM

از دیگر مزایای استفاده از ابزارهای BIM در پروژه‌های تاپ داون می‌توانیم به کاهش هزینه و صرفه‌جویی در زمان اشاره کنیم.  اگرچه هزینه احداث سازه تحت تاثیر عوامل مختلفی همچون زمان ساخت و لوازم و مصالح مصرفی است؛ اما طراحی بهینه موجب صرفه جویی اقتصادی خواهد شد. با پیشگیری درست از دوباره کاری هزینه استفاده از bim کاهش پیدا می‌کند.

ارزیابی دقیق‌تر و شبیه ‌سازی بهتر با بهره‌گیری از ابزارهایBIM

مدل BIM یک مدل سه بعدی از پایان پروژه است، بنابراین در تجسم سازه نهایی کمک شایانی می‌کند. پیمانکاران و مشتریان پس از مشاهده این مدل درک بهتری نسبت به نتیجه سازه خواهند داشت.  استفاده از ابزارهای BIM در پروژه‌های تاپ داون نه تنها باعث درک بهتر و دقیق‌ترین سازه می‌شود؛ بلکه از انجام کارهای غیر ضروری در سازه جلوگیری می‌کند.

تأثیر BIM بر کاهش ریسک‌های ایمنی در پروژه‌های تاپ داون

با استفاده از ابزارهای BIM در پروژه‌های تاپ داون می‌تواند ریسک‌های ایمنی این پروژه‌ها را به حداقل رساند. اما چگونه؟ ساخت اسکلت فلزی به روش تاپ دان و ساخت سایر قسمت‌های ساختمان با این روش به دلیل افزایش ایمنی کارکنان، جلوگیری از ارتباطات نادرست، پیشگیری از انجام مراحل غیر موثر و کاهش اتلاف زمان ریسک‌های پروژه را به حداقل می‌رساند. همچنین با استفاده از حق بیمه ریسک مناقصه نیز به حداقل می‌رسد.

در کل اجرای تاپ داون با استفاده از ابزارهای مختلف روش بیم در پیشبرد پروژه به صورت اصولی و در کمترین زمان ممکن تاثیرگذار است. این روش در حقیقت موجب استفاده از اصول ایمنی در پروژه های تاپ دان خواهد شد و اهمیت زیادی در بهبود این پروژه‌ها دارد.

نمای کلی ساختمان طراحی شده

چالش‌های پیاده ‌سازی ابزارهای BIM  در پروژه‌های تاپ داون

استفاده از ابزارهای BIM در پروژه‌های تاپ داون چالش‌هایی را نیز به دنبال دارد. برای استفاده از این ابزارها بیش از اینکه نیاز به خرید نرم افزارbim  و ارتقا سخت افزار داشته باشید، نیازمند اعمال تغییراتی در ساخت و ساز هستید. در نتیجه باید بر ابزارهایی که این روش دارد، تسلط کامل داشته باشید.

چالش دیگر در استفاده از ابزارهای bim برای پروژه تاب داون نیاز به نیروی متخصص است. طراحان برای استفاده از این ابزارها به نحو احسن نیازمند دانش تخصصی کار باbim  هستند. همچنین باید اطلاعاتی در مورد نحوه برنامه ریزی برای پروژه کسب کنند. از طرفی دیگر، طراحی به این روش می‌تواند هزینه بردار باشد. اما از آنجایی که خسارات سازه بعد از اجرای اشتباه مراحل بسیار بالا است، بهتر است هزینه‌های طراحی و استفاده از ابزارهای bim است.

پیشنهاد می‌شود برای آغاز پروژه‌های کوچک و پروژه‌های ساخت و ساز موازی به تکنولوژی‌های موجود توجه شود. با این کار می‌توانید نقاط ضعف، مشکلات و چااش‌های پروژه تاپ داون را به حداقل برسانید.

بررسی ابزارهای رایج BIM در پروژه‌های تاپ داون

یکی از ویژگی‌های فرآیند بیم وجود نرم افزارهای طراحی متعددی است که هر یک به طراحی بهتر یک سازه کمک می‌کنند. برخی از مهم‌ترین نرم افزارها برای کار گروهی طراحی سازه و کار انفرادی موارد زیر هستند:

  • BIM 360
  • TRIMBLE CONNECT
  • ALLPLAN BIMPLUS
  • BIMSIGHT
  • DROFUS
  • BIMX
  • ROBOT STRUCTURAL ANALYSIS
  • Etabs-Safe
  • STAAD
  • SEFAIRA
  • SCIA
  • GREEN BUILDING STUDIO
  • LADYBUG
  • DYNAMO
  • GRASSHOPPER
  • XGENERATIVE DESIGN
  • HYPAR
  • EDGEWISE
  • NAVISWORKS
  • SOLIBRI MODEL CHECKER
  • BIMCOLLAB
  • BIM TRACK
  • REVIZTO
  • BIM ASSURE
  • SIMPLEBIM

یک ساختمان طراحی شده با نرم افزار

چشم‌انداز آینده BIM  و تکنولوژی‌های مرتبط در صنعت ساخت‌ و ساز

تکنیک بیم یکی از بهترین تکنیک‌های طراحی و مدل سازی سازه‌های ساختمانی به شمار می‌آید. این تکنیک در اجرای پروژه تاپ داون نقش بسزایی دارد. شما با استفاده از ابزارهای BIM در پروژه‌های تاپ داون می‌توانید یک طراحی سه بعدی از پروژه را ایجاد کنید. این روش اگرچه مزایای زیادی همچون بهبود برنامه ‌ریزی، مدیریت زمان و صرفه ‌جویی در هزینه را به دنبال دارد؛ اما با چالش‌هایی همچون تخصص بالا در کار با ابزارهای بیم نیز مواجه است. در صورتی که می‌خواهید به بهترین شکل ممکن پروژه‌های خود را اجرایی کنید لازم است به مراکز معتبری همچون سامان دژ پارس برای اجرای تاپ داون مراجعه کنید.

منبع: BIMThinkSpace

سوالات متداول

بیم یک تکنیک مدرن در صنعت ساخت و ساز است که باعث کاهش مشکلات طراحی سازه شده و یک مدل کلی از نتیجه نهایی پرپژه طراحی شده را ارئه می‌کند.

خیر. تمام افرادی که به نوعی در ساخت و ساز پروژه دست دارند، می‌توانند برای طراحی و اجزای نقشه‌هایی ایده آل از روش بیم استفاده کنند.

در صنعت معماری و ساختمان سازی BIM نقش پررنگی دارد. به نظر می‌رسد آینده این تکنیک با توجه به تکامل تکنولوژی‌های مورد استقچفاده بسیار جذاب و عالی باشد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار و مقالات

نیاز به مشاوره اختصاصی دارید؟

مهندسین ما آماده خدمت رسانی و مشاوره به شما هستند تا بهترین هارا داشته باشید با هر سبکی
که میپسندید فرم زیر را پر کنید تا در اولین فرصت با شما تماس بگیریم