اجرای تاپ دان

اجرای تاپ دان در سامان دژ پارس

اسکلت ساختمان، حکم استخوان‌بندی سازه را دارد. تا چند سال قبل، همه سازه‌ها از جمله ساختمان‌های دارای قسمت‌های زیرزمینی از پایین به بالا ساخته می‌شدند؛ یعنی معمول‌ترین روش ساخت و ساز. به این ترتیب طبقات زیرزمینی و فوقانی به ترتیب از پایین‌ترین سطح زیرزمین تا بالای ساختمان ساخته می‌شدند.

اگرچه این روش مرسوم (باتم آپ) هم در طراحی و هم در ساخت ساده است، اما برای پروژه هایی با زمان ساخت محدود یا با محدودیت‌های سایت (اندازه مکان، مسائل قانونی و غیره) گزینه چندان مطلوبی به شمار نمی‌آید. روش ساخت از بالا به پایین یا همان اجرای تاپ دان پروژه، راه حل این مشکلات است.

سامان دژ پارس، نخستین مبدع اجرای تاپ دان در ایران همراه شماست تا لذت همکاری با حرفه‌ای‌ترین‌ها را در پروژه‌های عظیم ساختمانی و صنعتی خود بچشید.

یک کارگر در حال کار روی ستون های فلزی ساختمان در روش اجرای تاپ دان

مراحل سامان دژ در اجرای تاپ دان پروژه‌های ساختمانی

اجرای تاپ دان پروژه به معنای استفاده از سازه دائمی به عنوان تکیه‌گاه موقت برای دیوار حائل است. در این روش، عملیات بتن‌ریزی از بالا به پایین انجام می‌شود. ابتدا دال‌های طبقات بالایی ساخته می‌شوند تا در حین حفاری به عنوان قاب‌های افقی برای پشتیبانی از دیوار عمل کنند. مراحل اجرای تاپ دان به شرح زیر هستند:

  1. ساخت دیوار حائل (معمولاً دیوار دیافراگمی)
  2. ایجاد شمع‌ها و نصب ستون‌های فولادی روی آن‌ها
  3. مرحله اول حفاری
  4. ساخت دال طبقه اول زیرزمین برای دسترسی ماشین‌آلات به طبقات پایین‌تر
  5. مرحله دوم حفاری و ساخت دال طبقه دوم زیرزمین
  6. تکرار این مراحل تا رسیدن به عمق مورد نظر
  7. ساخت دال پایه و تکمیل زیرزمین
  8. ادامه ساخت روبنا تا اتمام پروژه

کاربرد روش تاپ دان در پروژه‌های ساختمانی و صنعتی چیست؟

اجرای تاپ دان معمولاً در پروژه‌های زیرزمینی مانند پارکینگ‌ها، زیرگذرها، ایستگاه‌های مترو و ساختمان‌های بلند با زیرزمین عمیق استفاده می‌شود. به‌ویژه در پروژه‌هایی که گودبرداری عمیق لازم است و امکان نصب لنگر یا مهار وجود ندارد، اجرای تاپدان معمولا انتخاب بهتری است. مزیت اصلی اجرای تاپ دان، کاهش حرکت خاک و صرفه‌جویی در زمان ساخت است.

مزایای ساخت تاپ داون سازه را بشناسید

اجرای پروژه به روش تاپ دان می‌تواند محدودیت‌های خاصی داشته باشد. از جمله این محدودیت‌ها می‌توان به کمبود نیروهای متخصص برای این روش در ایران و مهندسی دقیق اشاره کرد. با این حال نباید فراموش کنید که تمامی این محدودیت‌های کوچک، در مقیاس پروژه‌های عظیم، تقریبا ناچیز هستند. پیشنهاد می‌کنیم پیش از آنکه بخواهید میان ساخت اسکلت فلزی و ساخت تاپ دان یکی را انتخاب کنید، ابتدا نگاهی به مزایای تاپ دان داشته باشید. سپس از طریق فرم زیر، با مشاوران ما در گروه عمرانی سامان دژ در ارتباط باشید.

  • ساخت روبنا و زیرساخت به‌صورت همزمان
  • استفاده از دال‌های دائمی به‌عنوان تکیه‌گاه
  • کاهش حرکت خاک و افزایش استحکام دیوار
  • امکان شمع‌کوبی از سطح زمین موجود

سامان دژ؛ مجری پروژه‌های ساختمانی و صنعتی شما

از دو دهه پیش تا به امروز، سامان دژ نامی آشنا در صنعت ساخت و ساز ایران و کشورهای همسایه بوده است. مفتخریم که اعلام کنیم از دو دهه پیش، سامان دژ پارس پیشگام در عرصه ساخت اسکلت‌ فلزی و فولادی بوده‌ و در بسیاری از پروژه‌های عظیم و نام‌آشنای کشور، حضوری موثر و متعهدانه داشته است. ما به عنوان نخستین مبدع روش اجرای تاپ دان در کشور، همچنان پا به پای سازه‌های شما، رو به رشدیم.

اگر نیازمند تیمی متعهد، پیشرو، نوآور و خبره در زمینه ساخت و ساز عمرانی هستید، یک تماس با متخصصان ما در سامان دژ فاصله دارید!

نیاز به مشاوره اختصاصی دارید؟

مهندسین ما آماده خدمت رسانی و مشاوره به شما هستند تا بهترین هارا داشته باشید با هر سبکی
که میپسندید فرم زیر را پر کنید تا در اولین فرصت با شما تماس بگیریم